Gigantisk Forandring: Venus-Solformørkelse Konjunktion i Kvadrat til Pluto

by Ildspor

Oversættelse af antroposofisk artikel, tolkninger samt kommentarer

NB! ChaosNavigator er nu på substack: https://chaosnavigator.substack.com/

Kort intro : Venus-Sol konjunktionen og måneformøkelsen i lyset af kosmisk astrologi i antroposofisk optik. Udgangspunktet er stjernebillederne, men tolkningerne i hver lejr – den almindelige og den kosmiske astrologi – kan godt sameksistere, da de beskriver forskellige lag i mennesket. Se om forskellen mellem stjernebilleder og stjernetegn i fodnote [1].

En delvis Solformørkelse i Skorpionen, hvor både Sol, Måne og Venus mødes ved Nymånen 2° Skorpionen, finder sted den 25. oktober over middag.

Følgende er en oversættelse fra SUN CONJUNCT VENUS SQUARE PLUTO – The New Mysteries and the Power of Mammon, October 16, 2022, og kræver nok en del antroposofisk forudforståelse for fuldt udbytte, men kan nok læses alligevel intuitivt i det store og hele med et vist udbytte.

Jeg har også kopieret Astrolog Tina Reinhardt Hansens meget mere forståelige traditionelle tolkning af de nuværende dramatiske begivenheder på jorden [2]

(Jeg får intet økonomisk udbytte af denne artikel, ej heller er jeg blevet opfordret af nogen, ej heller har jeg spurgt om tilladelse fra nogen parter)

I min optik handler dramaet på jorden om transhumanisme og menneskets korsvej lige nu:

Det Ahrimanske ønsker, at viden er blottet for varm menneskelig interesse og bånd, som skal blive opbevaret i biblioteker og ikke at leve i menneskelige sjæle.
I medicin: materialistisk, mekanistisk (og forfærdelig) eksperimentalisme og behandling uden forståelse for det levende menneskelige individ.
I teknikker: meget raffinerede udviklinger, men udelukkende rettet mod opfyldelsen af dyriske behov, og fremmelsen af menneskelig nedstigning i sansernes verden med total udslettelse af menneskets spiritualitet.
I verdenssyn: Mennesker som dyr, dyr (og alle levende ting) som mekanismer, non-eksistens af sjæl og ånd – og manglende eksistens af den moralske virkelighed: amoralisme.

– Rudolf Steiners karakteristik af ahrimaniseringen af menneskeheden, identisk med Transhumanisme. Elitens Mål Nr. 1

Det er ubestrideligt slående, at dette er nøjagtigt, hvad mørke kræfter ønsker, som vist sort på hvidt i Klaus Scwabs bøger og udtalelser, WEF’s roadmap, også i Danmark, en total teknokratisk verden, kontantløst kontrolsamfund, transhumanisme, m.m.

På en personlig note: Jeg blev desuden også ansporet til at skrive om dette enormt hypede astrologiske aspekt på tirsdag (jeg er selv født med Venus i Skorpionen 2 grader), ergo deler jeg mine anstrengelser med andre interesserede via disse artikler og videoer. Jeg har tidligere brugt astrologi i 2019 til at forudsige fremtidens begivenheder som startede markant i januar 2020 [3]

Se også Tom Kaypacha Leschers Astrology for the Soul October 19, 2022 (Evolutionary Astrology) – og evt. den 5. oktober, hvor han taler om Rudolf Steiner og den dramatiske tid lige nu.

På en kryptonautisk note: I konspiratorisk-esoterisk optik er jeg fristet til at sige, at i den negative del af disse dulgte mysterier, er der aspekter af de nuværende begivenheder, som er klart og intimt forbundet med en vis meget magtfuld multigenerationel bankfamilie og deres bagmænd på jorden lige nu, hvis mærkværdige praksis kan spores til (hvis ikke direkte identisk med) de fønikiske mørke mysterier, som nævnes forneden.
– ChaosNavigator


VENUS-SOL KONJUNKTION I JOMFRUEN I KVADRAT TIL PLUTO I SKYTTEN

DE NYE MYSTERIER OG MAMMONS MAGT

(
Oversættelse fra SUN CONJUNCT VENUS SQUARE PLUTO – The New Mysteries and the Power of Mammon af Jonathan Hilton):

Den 22. oktober vil Venus komme i nøjagtig overlegen konjunktion med Solen, hvilket betyder bag Solen set fra Jorden. Dette markerer dens overgang fra morgen- til aftenstjerne, selvom den ikke er synlig nu bag Solen. Men når vi ser op til Solen i disse dage, kan vi forestille os Venus der i stjernerne i Jomfruen/Isis/Sophia, et par grader fra stjernen Spica.

Spica er kornbunken, som hun holder i sin hånd, ‘brødet’ for menneskeheden. I hele Micha-el sæsonen rejser Solen gennem dette største af stjernebilleder, Jomfruen, indtræder den 17. september og nedstiger i Vægtens stjerner, tærsklen til den nedre zodiak, den 31. oktober . Denne dato er naturligvis forbundet med fællesskabet med de døde, Samhains korskvartdag i den gamle keltiske kultur og nu med højtiderne på De Dødes Dag og Halloween. Det vil vi komme nærmere ind på i forhold til Vægten i en kommende artikel.

I slutningen af september og oktober kan vi således se den kosmiske betydning af Solens lange passage gennem Jomfruen, billedet af Sophia-Guddommelig Visdom, med Micha-el’s aktivitet, som beder menneskeheden om at rejse den faldne tænkning og redde den fra Ahrimans/Mammons dragekræfter, og hæve den igen til åndelig tænkning, til guddommelig visdom.

Venus forbinder sig med Solen cirka hver niende måned. Men den forbinder kun Solen på fem steder, lige langt fra hinanden. Konjunktionerne veksler mellem overlegne (bag Solen) og underlegne (mellem Solen og Jorden) konjunktioner i netop disse fem punkter to gange i hvert hjørne, over en cyklus på otte år, og danner i himlen et perfekt dobbelt pentagram eller femspidset stjerne, i sit væve-mønster rundt om Jorden. Denne stjerne roterer langsomt gennem dyrekredsen, forbliver intakt og fuldender en fuld zodiakal revolution på omkring 1200 år. Om fire år skaber den den første pentagramform, der skifter over- og underordnede konjunktioner i de fem punkter. I løbet af de næste fire år kommer hver konjunktion tilbage til de samme steder, men hvor den tidligere var en overordnet konjunktion, er den nu en underordnet konjunktion, og hvor den tidligere var en underordnet konjunktion, er den nu en overordnet konjunktion. Så, efter de otte år har vi denne perfekte dobbelte pentagramstjerne. Venus omslutter os i en kosmisk levende roseform over tid, når den krydser dyrekredsen. Det er det levende egentlige billede af ‘planeten’ Venus i modsætning til de materielle minerallegeme-astronomistudier.

Rudolf Steiner taler om denne pentagramform i de esoteriske lektioner, 29. oktober 1906. (Disse lektioner er udgivet som ikke-reviderede noter taget af forskellige deltagere).

Dette er tegnet på den esoteriske skrift, tegnet for mennesket. Dette tegn er ikke opdigtet; det er ikke vilkårligt, men den læses derimod fra kosmos. Alt er korrespondance, korrespondance mellem mikrokosmos og makrokosmos.
Sub rosa = under rosen, pentagrammet.
Med spidsen af pentagrammet peget opad er det tegnet for hvid magi; det udtrykkeri sig selv udviklingen af Solens kræfter. Med punktet rettet nedad er det tegnet for sort magi, der udtrykker indflydelsen fra Jordens onde kræfter.

Vi vil vende tilbage til denne tanke om lidt i forhold til betydningen af denne nuværende konjunktion af Venus og Solen, og den kamp mellem disse to pentagramstrømme i verden i dag, som nu klart er ved at opstå.

Dette rose pentagram form kan også blive en personlig øvelse til æterisk healing. I lektionen fra 6. november taler Steiner om pentagramformen som ‘en fast ramme for det æteriske legeme’, og i den følgende lektion den 14. november beskriver han øvelsen med de fem æteriske strømme, og hvordan man kan stå i pentagramformen med kroppen, med strømmen, der løber ind i hovedet (næsens rod, næsebor) ned til højre fod, op over kroppen til venstre hånd, over brystet til højre hånd, ned over kroppen til venstre fod og derfra tilbage til hovedet, hvilket skaber denne strøm af æterisk Venus-kraft. Dette kan blive en slags ståsted i den makrokosmiske Venus rose form og forene sig med denne makrokosmiske aktivitetssfære. Som han siger: Disse fem strømme cirkulerer konstant i mennesker og bringer dem i forbindelse med hele kosmos.

Den 21. oktober vil Venus forbinde sig med Solen i et af disse pentagrampunkter. Et væsentligt tilføjet element er, at denne konjunktion vil være i et kvadratisk (90 grader) forhold til Pluto, som fortsætter, som det har gjort de sidste par år i den nedre del af dyrekroppen af Archer (Skytten)

Pluto har været i Skytten siden 2008, så der kunne overvejes meget om dens krydsning af disse stjerner på den lodrette ‘egoitet’ solhvervsakser i det store kosmiske kors, som jeg har skrevet om i tidligere artikler under Covid-udbruddet i 2020. I i disse tider er Pluto en instrumental spiller i det, vi ser dukke op i verden. Nu er dette Venus-forbindelsespunkt involveret med Pluto i et ‘mars’-forhold [krigerisk]. Den engagerer sig også i Plutos historie i verdenskarmaen gennem de sidste par år.

I mit Ydre Planeters kursus på astrosophy.com, den tredje session, går jeg i detaljer om dette. Det er min overbevisning, at Plutos aktivitet i forhold til Saturn og Jupiter gennem hele 2020 kulminerer i deres konjunktion under de hellige nætter i 2020, som er en integreret del af de opståede problemer, herunder Covid 19. Da jeg lever af at følge stjernerne, finder jeg, at relationer af de andre planeter med de ydre planeter fortæller en historie nu, en historie om revolution, om ødelæggelse og transformation, en Pluto-historie. Med disse ydre planeter er vi virkelig testet for at løfte vores spirituelle perspektiv ud af nyopstået indre udvikling for at møde deres udfordringer. Hvis de ikke tages op bevidst, er de i tjeneste for modstandskræfterne mod vores evolution.

Pluto bærer det højeste og laveste, ægte revolutionær forandring og gennembrud til den nye, eller rå ødelæggelse, selv ned i den fysiske krop og egoet. Det er den sfære, som ønsker at blive Åndsmenneske, transformationen af endda det fysiske…men også er Asuraernes aktivitetssfære. Som partnere med Asuraerne vil jeg inkludere Mammons aktivitet.

Mammon bruges ofte i forhold til pengekræfterne i verden, og man kan mere og mere se verdens økonomiske kræfters rolle og underkastelsen af menneskelig værdi til pengeværdien. Men Rudolf Steiner udvider dets mening: De tilbageholdende kræfter kaldes Mammon, og kun i sekundær betydning har penge fået dette navn; Mammon er guden som holder fremskridt tilbage. (GA 91) Han fortsætter med at uddybe Mammon i GA104a i Pictures of the Apocalypse:

Når vi ser hen over vores jords udvikling, er det blevet vist for os, at jorden igen åndeliggør sig selv, at mennesker kan tage del i denne udvikling, og at de igen vil være i stand til at vende tilbage til solen… Alle de væsener, der er gået for meget i stå deres materialisering kan ikke tage del i denne åndelige jord. Men menneskehedens groft materielle elementer og de dårlige stoffer i de lavere riger går sammen med menneskene ind i en slags lavere astral verden, som man kunne kalde den subfysiske astralverden. Denne lavere astrale verden er også den, der modarbejder vores udvikling i dag. Det er styret af ånden Mammon, det vil sige forhindringernes ånd. Det er en magt i den lavere astrale verden.

Andre steder beskriver Steiner endda Mammon som ‘bacillernes gud.’ Mammon, ånden af forhindringer og mørke, har utallige hjælpere, meget inkorporeret i bakterier og baciller. Frygten for baciller og deres bekæmpelse af læger er noget ganske berettiget. (Esoteric Lessons notes, 18. oktober 1907)

[Indskudt bemærkning: En del Steinerfolk har gennemskuet, at Corona og Vacciner er svindel og vanvid. Steiner advarede selv om vacciner som forfærdelige og farlige]

I sammenbruddet og opdelingen af så meget i vores verden i dag, såvel som i bestræbelserne på at kontrollere menneskeheden af magtfulde kræfter i denne tid med frygt og kaos, ser jeg de vedvarende virkninger af Plutos møder med Saturn og Jupiter alt sammen i ‘underkroppen’ eller man kunne endda sige den ‘nedre astrale’ region af Skytten. Så nu har vi dette Venus/Sol pentagram punkt i et kvadrat (et udfordrende forhold på mars) til Pluto.

Et par dage efter denne stjernebegivenhed, den 25. oktober, vil der være en delvis solformørkelse, hvilket betyder, at Solen er i området af måneknuden, og dens lys er blokeret. Et andet element, der ville tilføje til det kosmiske billede i denne tid, er det faktum, at Uranus er og har passeret gennem den modsatte opstigende måneknude, men det ville være alt for meget at uddybe her. Der er meget at overveje i disse dage med denne konjunktion.

Så spørgsmålet er, hvordan kan vi møde denne konjunktion bevidst ud af et nyt forhold til stjernerne? Her skal man forsøge at holde trådene i en levende imagination i disse relationer og de kosmiske temaer, der kommer til udtryk. Vi har Sol/Venus i Jomfruen som stjernen i ‘brødet’ for menneskeheden, hvilket fører til spørgsmålet om, hvad der er vores ‘brød’, vores liv, i forhold til det økonomiske område og de økonomiske problemer, vi står over for i dag. Dette kommer så i kvadratisk forhold til Pluto i den nedre astrale region af Skytten og Mammons aktivitet i det økonomiske liv og de mørke kræfter bag kulisserne i denne aktivitet. Alt dette huskes i sammenhæng med Plutos seneste historiske aktivitet med Saturn og Jupiter og spørgsmålet om den store forbindelse til menneskeheden. Det spørgsmål ud af denne aktivitet var Bueskyttens spørgsmål: Hvad er mennesket? Den Store Konjunktion opfordrede til en ny bebudelse, en ny fødsel til verden, for at mennesker skulle føde en ny definition af, hvad det vil sige at være et menneske for at imødegå den overvældende materialisme, der definerer, hvem vi er, og den forsøget på at gøre vores menneskelighed dyrisk ud fra en lavere astralitet. Dette er det overordnede tema for de kommende år.

Nu med dette pentagram-punkt i Jomfruen i kvadrat til Pluto i Skytte-kroppen, kan vi se den klare kamp mellem de kræfter, der arbejder hen imod det pegende nedad-pentagram og dem, der peger i op-pentagrammet.

Men der er en dybere mening med denne Venus/Sol-konjunktion eller dette særlige hjørne af pentagrammet ud fra en ny stjernevisdom forenet med Kristus-impulsen i Jorden. Den fortæller også en historie om kampen mellem de gamle kræfter i det omvendte pentagram, og hvordan disse var helbredt ud af den nye Kristus-kraft. Centralt i arbejdet med en ny stjernevisdom, astrosofi, er menneskets ændrede forhold til kosmos på grund af Kristi forening med Jorden. Dette er grundlaget for en ny stjernevisdom.

For at forstå denne ændring i vores forhold til stjernerne brugte Willi Sucher årevis på at forske i den planetariske aktivitet i tiden for Kristi inkarnation og relaterede den til specifikke helbredende gerninger og tegn, som er arketyper for vores egen nuværende aktivitet. Hans forskning førte ham til den overbevisning, at Venus-konjunktionerne er dybt relateret til en helbredelse og transformation af de gamle mysterier og indvielsen af de nye kristne mysterier af JEG ER. Man kan læse mere om disse fem helbredelser af mysterierne i relation til disse Venus-konjunktioner med Solen i Willi Suchers bog Cosmic Christianity og min bog- og videokursus, kapitlet, Christ and the Stars, som alle er gratis tilgængelige på astrosophy.com.

Venus har en dybt esoterisk historie med Lucifer, Lysbringeren, som faldt gennem stolthed og begær. Således er Venus forbundet med de gamle mysterier, gnosis, oplysning gennem indvielse. Mange af de gamle mysterieskoler repræsenterede mysterierne om den guddommelige moder, Isis/Ishtar, og man kunne sige, Ishtars ‘døtre’, forskelligt repræsenteret i mellemøstlige/semitiske mysterier om Astarte, Ashtoreth, Asherah og hendes søn Baal samt andre mysteriestrømme. Denne særlige forbindelse den 21. oktober af Venus med Solen kan spores tilbage til historien i evangelierne om helbredelsen af datteren til den syrisk-fønikiske kvinde fra regionen Tyrus og Sidon. Datteren var besat af en uren ånd, en dæmon (Mark 7:24-30), en mørk skabelse af den dekadente mysterieindvielse. Denne healing er både en jordisk og kosmisk begivenhed. De fønikiske mysterier var ligesom alle de gamle mysterier blevet dekadente på forskellige måder. Disse mysterier var især ofre for brugen af sort magi, inversionen af pentagrammet, som opstod ud fra et arrogant begær efter åndelig magt og endda misbrug af de seksuelle kræfter, for at opnå åndelig kraft.

I historien fortalt af Mark, hvor kvinden beder Kristus om at helbrede sin datter fra dæmonen, fortæller han hende, at han ikke kan helbrede hendes datter, men først skal ‘føde børnene’. Kvinden siger så til ham, “selv hundene spiser krummerne, der falder fra børnenes bord’. Så siger Kristus til hende: ‘For at have sagt dette, gå, dæmonen er væk fra din datter.’ Dette kan til at begynde med virke lidt mærkeligt, men taget i sammenhæng med forløsningen af en mystisk strøm, er det hendes ydmyghed i erkendelse af Kristus, som er helbredelsen af hendes åndelige arrogance og begær efter åndelig kraft, dæmonen, der besidder ‘datteren ‘, hvilket betyder afkommet af den mørke mysterieindvielse. Det repræsenterer, man kan endda sige den fulde forløsning af disse mysterier og deres brug af sort magi, gennem hengivenhed og ydmyghed til den sande lysbringer, den sande sol, Kristus. I Knowledge of Higher Worlds gør Rudolf Steiner det klart: Åndens højder kan kun bestiges ved at passere gennem ydmyghedens portaler. I denne gerning og alle Kristi gerninger er hele mysteriernes historie omvendt. Vejen til opstigning, af særlig træning til at blive en Mester, af hierarkisk rang for at opnå oplysning, blev erstattet af offer, ydmyghed og hengivenhed.

I dagene omkring denne Sol/Venus-konjunktion kan man læse og overveje den dybe mening, der er indeholdt i historien om denne helbredelse af de gamle mysterier i Syrien-Fønikien og Kristi grundlæggelse af det nye forhold til guddommelig visdom ud fra den nye kraft fra JEG ER.

Krummerne fra bordet blev for denne kvinde livets nye brød. Denne Venus/Sol-konjunktion nær brødstjernen Spica taler til os om det åndelige livs nye brød. Faktisk, gennem disse dage af Micha-el, får Venus og Solen selskab af Merkur, alle passerer gennem de store stjerner i Jomfruen/Sophia/Den guddommelige visdom. Når jeg overvejer denne helbredende begivenhed indskrevet og ‘husket’ i dette hjørne af pentagrammet og bringer den i forhold til dette kvadrat med Pluto, kan den blive en reel tanke om arrogancen og magtbegæret i nutidens verden, selv arbejdet med sort magi bag kulisserne, som gennemsyrer vores verden. Det kan også blive en åndelig kraft i mig af den sande kraft af den Kristus, jeg ER i at møde denne Mammons kraft, når vi stræber efter at bære det sande ‘billede’ af vores menneskelighed i en verden, der er blevet vanvitig på så mange måder på grund af materialisme. Når vi hver især går vejen til indre åndelig udvikling, kan vi måske alle finde noget af den syrisk-fønikiske kvinde i os selv, som har behov for helbredelse af åndelig stolthed og at komme til sand åndelig ydmyghed i Kristus.

Jonathan Hilton

15. oktober 2022

Astrosophy.com

Som en lille rejsebeskrivelsesgave medtager jeg et billede taget den 13. oktober. Jeg er i øjeblikket på et Alaska eventyr. Jeg var fuldstændig velsignet (nogle kalder det heldig) at kunne se op til en forbløffende Nordlys nær Dinali National Park, som føltes som et fællesskab med englevæsener. Virkelig en gave at opleve.

Oversættelse af SUN CONJUNCT VENUS SQUARE PLUTO – The New Mysteries and the Power of Mammon af Jonathan Hilton.


_____________

FODNOTER og KOMMENTARER

[1] For 2000 år siden lå Vædderpunktet/forårspunktet i begyndelsen af stjernebilledet Vædderen. Da Vædderpunktet er ca. 2000 år om at bevæge sig 30 grader baglæns i forhold til stjernebillederne, befinder det sig nu i begyndelsen af stjernebilledet Fiskene, og er på vej ind i stjernebilledet Vandbæreren. Det er bl.a. denne forskel mellem Stjernetegn og stjernebilleder, der får astrologer til at sige, at menneskeheden i de sidste 2000 år har befundet sig i Fiskenes tidsalder, men nu er på vej ind i Vandbærerens tidsalder. Den astronomiske betegnelse for dette fænomen er præcession.

‘Den astrologiske betegnelse »Vandbærerens tidsalder« er således astrologernes måde at tage højde for stjernebillederne på. At ville påstå, at astrologer ikke tager hensyn til stjernebillederne er derfor ikke blot forkert, men direkte misvisende. Især fordi mange astrologer også indtegner og tyder stjernebilledernes stjerner i deres horoskoper. Netop fordi det er noget nær umuligt at bestemme, hvornår det ene stjernebillede slutter og det andet begynder, er der derfor blandt astrologer stor uenighed om, hvornår Vandbærerens tidsalder begynder. I den astrologiske litteratur er der gennem tiden blevet nævnt tidspunkter fra år 1467 til år 3550. Da en sådan stor tidsalder varer ca. 2000 år har det heller ikke den store relevans for det enkelte menneskes liv at vide, hvornår en sådan tidsalder helt præcis starter. Som alt andet i naturen er der tale om glidende overgange. Den vestlige astrologi har således i flere tusind år haft en »fast« målecirkel, baseret på Forårspunktet/Vædderpunktet mens f.eks. den østerlandske/indiske astrologi har en måledrkel, der er baseret på stjernebillederne. Begge systemer indeholder dog 12 tegn, der alle er 30 grader store. Dette på trods af, at stjernebillederne på himlen er af meget uens størrelse.

Noget helt andet er, at stjernebillederne består af enkeltstjemer, der er meget forskellige. Stjerner, der tilhører det samme stjernebillede, kan befinde sig i meget forskellig afstand fra Jorden. Lyset fra den ene stjerne i et stjernebillede kan f.eks. være 60 år om at nå os, mens lyset fra stjernen lige ved siden af måske er 800 år om at nå frem til Jorden. Når vi ser op på stjernehimmelen er vi tilbøjelige til at glemme, at universe også har dybdel Og dybde er i universet det samme som tid, lyset fra den ene stjerne er 800 år gammelt, mens den anden stjernes lys »kun« er 60 år gammelt.’

https://www.icinstituttet.dk/astrologi_misforstaelser.php

Hvis man f.eks. er født med Polaris i Tvillingerne i 12 hus, og Polaris bevæger sig ind i Krebsen (transit) om 80 år først, men den bevæger sig langsomt pga .præcessionen, jordens rotationsakse, også brugt af astrologer gennem tiderne, Præcessionen rykker sig 1 grad hver 72. år ift. fikstjernerne, og og det tager ca. 25.800. år for aksen sig en hel omgang. Når man taler om et tegns store cyklus tager det ca. 2000 år. Når vi taler om. at vi er på vej fra Fiskene til Vandbærerens tidsalder, er det dette fænomen det drejer sig om. Rudolf Steiner brugte også disse kosmiske platoniske cyklusser i sin esoterik, Sri Yukteshwar (Yoganandas lærer) brugte det, ligesom ægypterne og de gamle civilisationer gjorde det.

Ifl. Rudolf Steiner og ancient astrology (Sri Yukteshwar bruger også dette, og mener at Vedisk også briger det): På grund Sol-Jord-forholdet ændres det nøjagtige tidspunkt for Solhverv,. Med en hastighed på omkring 1 grad af stjernetegn hvert 72. år. Hvis vi beregner cirklen af stjernetegn ved 360 grader, og ganger det med hastigheden af denne bevægelse (72×360), så finder vi, at Sol-Jord-forholdet opnår en enhed inden for stjernekredsen hvert 25.920 år (72×360=25.920). Denne 25.920 års rytme omtales som “det platoniske verdensår”, og har en bemærkelsesværdig synkronicitet med menneskelig vejrtrækning. I gennemsnit trækker mennesket vejret 18. gange hvert minut. Ved 60 minutter på en time og 24 timer på et døgn, så finder vi det i hver 24 timers cyklus, at mennesket trækker vejret 25.920 gange 18x60x24=25.920). Vi finder i dette en kosmisk harmoni af rytmer, at mennesket er specifikt ‘synkroniseret’ med den større, himmelske rytme

https://rsarchive.org/Lectures/19170128p01.html


[2] Astrolog Tina Reinhardt Hansen:

INTENS FORMØRKELSESSÆSON SÆTTER IND (INKLUSIV SYNLIG DELVIS SOLFORMØRKELSE I DK D. 25/10) OG FORÅRETS JUPITER – NEPTUN KONJUNKTION GENAKTIVERES – BEGGE HER FRA WEEKENDEN AF

Oveni alt det andet, der foregår dette efterår, (se tidligere opslag), går vi her i weekenden nu også ind i årets anden Formørkelsessæson, der energimæssigt altid sætter ind omkring 10 dage før den første Formørkelse finder sted.

Formørkelsessæsoner er ofte akkompagneret af en noget aparte fornemmelse af surrealisme – alt er selvfølgelig relativt og skal holdes op imod livet generelt her i 2020’erne, hvor meget lidt i forvejen er som “det plejer”, men vi ser nu ind i yderligere eskalering energi- og begivenhedsmæssigt.

Formørkelser er nemlig ekstremt kraftfulde energiportaler, der samtidig udpeger vigtige højaktuelle fokuspunkter og temaer, som vi alle er nødt til at forholde os til, både kollektivt og individuelt, der kan have effekt og konsekvenser et godt stykke tid ud i fremtiden, nogle gange i årevis.

Under en Formørkelsessæson kan det godt føles som om, at tiden indimellem opfører sig anderledes, den kan både speede op, stå stille, ja nærmest ophæves og derfor kan ting også pludselig udvikle sig/ændre sig enormt hurtigt og samtidig kan tematikker knytte begivenheder sammen over meget lang tid, via mystiske tråde og links til tidligere Formørkelser årtier tilbage – såvel som frem i tiden.

Denne Formørkelsessæson består af to Formørkelser; en delvis Solformørkelse ved Nymånen i Skorpionen d. 25. oktober og en total Måneformørkelse; også kaldet en Blodmåne, ved Fuldmånen i Tyren d. 8. november

Månen er herhjemme under horisonten, når Måneformørkelsen indtræffer, så vi får ikke nogen rød Blodmåne at se her, så det bliver en udelukkende energimæssig oplevelse – MEN til gengæld ER den delvise Solformørkelse synlig herhjemme, så find formørkelsesbrillerne frem eller anskaf nogle.

Det kommer til at foregå mellem kl. 11.07 – 13.16 med peak kl. 12.11 tirsdag d. 25.

Dette er nr. 4 og 5 ud af en serie på i alt 7 Formørkelser over Tyr/Skorpion aksen, der begyndte med en enkelt i efteråret 2021 og varer frem til efteråret 2023.

2022 er året hvor ALLE Formørkelser foregår over denne akse og dermed har et koncentreret fokus dér.

(Til næste år begynder vi også at få Formørkelser over Vædder/Vægt aksen).

Tyr/Skorpion aksen er kendt som ressource aksen.

Siden Formørkelserne over denne akse begyndte må aksens temaer da også siges at være blevet særdeles højaktuelle:

Økonomi, valuta, priser, energikilder, fødevareforsyning og forsyning af øvrige basale ressourcer, såvel som personlige værdier og ejendom, fælles ressourcer og hvordan de skal fordeles fremover. Omfordeling.

Magt, magtbegær, magtmisbrug og kontroltiltag. Hemmelige og skjulte agendaer, der udfolder sig eller kommer frem i lyset. Afsløringer. Kamp om verdensherredømmet, via brug af sneaky og subtile metoder.

Under oktober- novembers Formørkelsessæson vil disse temaer og problematikker uundgåeligt eskalere.

Aksen handler derudover også om at finde den rette balance imellem at se både ydre og indre mørke og ondskab, såvel som døden, i øjnene, men samtidig også bevare øjnene rettet mod livets skønhed og huske at nyde og værdsætte livets gave.

Da vi også har Uranus, der længe har varslet omfattende ændringer på nogle af disse områder, gående i Tyren frem til midten af dette årti og nu også Skorpionens hersker Pluto, i gang med at afslutte sin transit gennem Stenbukken, er der STÆRKT forhøjede chancer for ikke bare et økonomisk kollaps, men også at introduktionen af et nyt økonomisk system vil finde sted i perioden fra nu af og frem mod efteråret/slutningen af 2023, hvor vi samtidig også har disse Formørkelser over denne akse.

Og energien og fokus på det økonomiske område er faktisk allermest koncentreret her i efteråret 2022…

Venus, der OGSÅ står for økonomi og værdier kommer til at stå sammen med Solen og Månen under Solformørkelsen d. 25.

Og Måneformørkelsen udløser Saturn – Uranus kvadratet, med den formørkede Måne stående lige ovenpå Uranus i Tyren.

Så der kommer helt sikkert til at ske afgørende ting, hvad end der bliver tale om store skridt i den retning og videreudvikling ved senere udløsning eller der bliver gået all the way nu.

Uranus advarede os allerede helt tilbage i 2018 om, at vi her i 2020erne kunne komme til at se ting som omfordeling af ressourcer og værdier, tomme hylder, rationering af fødevarer og andre basale ressourcer, såvel som behov for udtænkning af alternativer til mangler og metoder for at få ting til at strække sig længere – og at det at dyrke, som minimum, bare nogle ting selv og ligeledes altid at have et forråd af langtidsholdbare varer og fornødenheder i hus, derfor ville være yderst klogt.

Fiat modellen – den gældsbaserede økonomi nærmer sig sin udløbsdato

Spørgsmålet er hvad der skal følge i stedet.

Tyren står for konkrete og faste værdier – og henviser derfor klart til en økonomi bundet op på noget, der reelt findes og har en evig og brugbar værdi.

Den Nordlige Måneknude, som peger os derhen, hvor det fra et højere udviklingsmæssigt plan, er meningen at vi skal begive os hen, går da også i Tyren og understreger dette.

Men der er dog også en udelukkende digital løsning i støbeskeen, en ny digital valuta, som vil være programmérbar – det har så den ulempe, at alt hvad du ejer med et snuptag kan fjernes fra skærmen og din ”digitale pung” eller kan justeres op og ned, alt efter om du opfører dig, som den til enhver tid siddende kontrolenhed nu ønsker, at du skal.

Jeg ved godt, hvad jeg foretrækker!!!

Temaet om omfordeling er også allerede godt i gang.

De fleste mennesker sætter penge til lige nu – mens en lille bitte gruppe bliver rigere og rigere.

Denne trend vil, hvis den får lov til at fortsætte til den bitre ende, resultere i at ingen andre en denne lille gruppe ejer noget som helst.

Muligheden foreligger dog også for, at ressourcer som nogle af de selvsamme har tilranet sig på falske forudsætninger bliver omfordelt tilbage til alle os, de er stjålet fra.

Det eneste, der er 100 % sikkert er bare at omfordeling, ændringer og et mærkbart skifte kommer.

Og kampen om hvilken model det ender ud med, går nu ind i en helt og aldeles afgørende fase.

Sociale uroligheder kan grundet Uranus’ involvering også meget vel blive et tema under og efter denne Formørkelsessæson.

Vi dykker dybere ned i hver enkelt Formørkelse, når vi kommer lidt tættere på – herunder også deres betydning på det mere personlige plan.

Lige her og nu er det bare vigtigt at vide, at tingene må forventes at eskalere yderligere fra nu af OG at du, som altid under en Formørkelsessæson, kan modtage vigtige budskaber og guidning om din videre udvikling og retning, så vær ekstra åben og lydhør overfor de tegn og indfald, du modtager fra nu af.

Og du vil i det hele taget kunne forvente at blive tiltagende mere åben, modtagelig og sensitiv end ellers, for samtidig med, at det bliver Formørkelsessæson vender forårets Jupiter – Neptun konjunktion nemlig også tilbage her fra weekenden af.

(D. 28. oktober returnerer Jupiter til Fiskene, hvorefter aspektet bliver endnu stærkere og mere fokuseret ).

Jupiter – Neptun konjunktionens genaktivering sætter fokus på flg. temaer:

Nulstilling – et reset.

Vand og ekstremer; oversvømmelser eller mangel på vand, tørke og konsekvenser. Drikkevand og dets kvalitet. Vigtige begivenheder, der foregår på vandet.

Sygdomme, virus (ja, hele dét cirkus kan såmænd også godt eskalere igen), medicin, vax, bivirkninger, medicinal industrien. Big Pharmas ageren. Herunder også et muligt moralitetstjek og flere sandheder, der kommer frem i lyset, hvilket jo pt. allerede er i gang.

Alkohol, stoffer og andre afhængighedsskabende faktorer.

Stigning i dødsfald, selvmord, afhængighed, sygdomme og mistrivsel – tal, der ikke længere kan ignoreres/holdes nede.

Sygehusvæsen, hospitaler, bosteder, væresteder, plejehjem, fængsler – forholdende disse steder for indlagte, beboere, brugere, indsatte såvel som personale. Kan driften opretholdes?…

Kemikalier. Bio – kemiske våben/krigsførsel.

Fotografi, film, video, deep fakes – brug og manipulation med alle former for billedmateriale.

Forvirring, røgslør, tåge, propaganda, psy ops.

Bedrag – der kan nå nye højder eller nu afsløres.

Bristede illusioner.

Medfølelse, næstekærlighed, hjælpsomhed/hjælpeorganisationer.

Kreativitet og kunst.

Spiritualitet, åbne kanaler, intuition, visioner indre viden, guddommelig kontakt/ indgriben.

Formørkelsessæsonen varer frem til midt november.

Jupiter – Neptun konjunktionen er aktiveret frem til mellem jul og nytår.

Derudover er Saturn – Uranus kvadratet, som stadig er helt tight nu og det næste stykke tid, også aktiveret frem til start januar 2023.

Så de sidste måneder af året bliver uden tvivl heftige og meget afgørende – og det gælder i dén grad om at passe energimæssigt på dig selv.

Vær derfor ekstra opmærksom på hvem og hvad du bruger din energi på og omgås med.

Den højeste mulige frekvens skal helst holdes og du vil blive nød til at skære mere fra og være mere selektiv end ellers for at muliggøre det.

Jupiter – Neptun henviser til, at der især kan findes et gunstigt og opløftende helle i enten kreativitet, spiritualitet eller i hjælpearbejde, hvor du føler, at du gør en reel forskel for andre i nød.

Tyren peger på naturen og Skorpionen på kontakten til og identifikationen med vores inderste kerne; vores sjæl.

God weekend og start på Formørkelsessæsonen.

  ·

SATURNS RETNINGSSKIFTE I VANDBÆREREN I WEEKENDEN & INTENS SOLFORMØRKELSE I SKORPIONEN TIRSDAG MIDDAG, SYNLIG HER I DK

På Søndag går Saturn direkte og vil derefter gå igennem resten af Vandbærerens tegn, frem til marts 2023, hvor den træder ind i Fiskene.

Saturn energien kan både optræde som begrænsende, indskrænkende og hæmmende, som en hård, men retfærdig læremester, men også som krystallisering, konkretisering og manifestation af det, den er i berøring med.

Og her mens Saturn er nærmest stillestående inden sit retningsskifte, kan man jo passende reflektere og gøre status over, hvordan det så lige har stået til med Vandbærerens primære områder, som frihed, sandhed, fritænkning og fællesskab, siden marts 2020 – tidlig sommer 2020 og igen fra december 2020 og frem til nu, hvor Saturn har haft sin gang her…

Tja…der kan jo ikke herske nogen som helst tvivl om, at vi har set UALMINDELIGT meget til Saturns begrænsende og hæmmende side, i den måde energien er blevet brugt og ikke mindst misbrugt på.

Hvad lærdomme angår, har vi i hvert fald hver især haft RIG mulighed for at blive mere bevidst omkring, hvorvidt og i hvor høj grad vi vægter frihed og sandhed i vores liv.

Og hvis det ellers var og er vigtigt for os, så har vi også måttet tage ansvar for vores frihed og vores liv i det hele taget, i en lang højere grad end før.

”Freedom ain’t free” – det har i den grad kostet noget og haft konsekvenser for mange af os.

Ud af begrænsningerne på frihed og forsamling og censur og undertrykkelse af fritænkning og sandhedssøgen, er nye fællesskaber opstået, men disse nye grupperinger testes tydeligvis også gevaldigt for om de reelt er bæredygtige og holdbare på længere sigt.

Alt sammen igen noget Saturn er kendt for.

Noget var måske i virkeligheden også kun ment til at være en midlertidig ting, der havde sin berettigelse i udførelsen af højere fælles opgaver i et specifikt tidsrum og vil i så tilfælde nu rinde ud, andet vil repræsentere noget længerevarende og holdbart, som der er reel fremtid i.

Alt sammen vil åbenbares det næste stykke tid.

Veje vil både skilles og forenes, bånd vil brydes og andre bindes stærkere sammen – og det er, som det skal være, i forhold til vores forskellige højere livsformål og opgaver fremadrettet.

Saturn repræsenterer det lange seje træk, hårdt arbejde og en gevaldig indsats, førend at resultater og belønning viser sig, så i den forstand kan afslutningen af transitten gennem tegnet, (som Saturn i øvrigt er gammel hersker over og dermed på hjemmebane i), også sagtens munde ud i den længe ventede konkrete manifestation af frihed og fællesskab, ikke mindst for dem, der har arbejdet for sagen undervejs og dermed sendt ud i æteren, at de reelt ønsker dette i deres liv.

Saturn er nemlig den ypperste ”høste, som du har sået” energi.

Kort efter Saturn forlader Vandbæreren i marts, træder Pluto i hvert fald ind i Vandbæreren.

Så der kommer uundgåeligt til at ske gevaldige ændringer, hvad frihed, fritænkning, sandhedssøgen, lighed og fællesskab angår fremadrettet og i den overgang vil nogle føle sig mere hjemme end andre og fra start være klar til at løbe foran og flyve med de nye energier og skabe noget nyt derud af.

Noget af det, du har lært og gennemgået de sidste år kan også vise sig at blive vigtige byggesten til denne nye fremtid.

Vigtige erfaringer, du tager med dig og kan bruge fremadrettet.

DELVIS SOLFORMØRKELSE I SKORPIONEN TIRSDAG D. 25. OKTOBER

På Søndag går også både Solen og Venus ind i Skorpionen, 2 dage efter følger Månen trop og de 3 mødes under en delvis Solformørkelse ved Nymånen 2° Skorpionen tirsdag over middag.

(Se seneste opslag om hele indeværende Formørkelsessæson, som skal sammenholdes med nedenstående.)

Solformørkelser i Skorpionen sætter typisk fokus på – og udpeger noget af nedenstående som vigtige temaer, vi kommer til at skulle forholde os til den kommende tid:

Ekstreme, intense energier og følelser.

Masserne – masse psykologi – manipulation af masserne – social engineering – massehysteri – massepsykose

Magt – magtmisbrug – kontrol og kontroltiltag.

Dark interference.

Transformation. Nedrivning – kollaps – genopbygning.

Underverdenen; ting der kommer op fra dybet og frem i lyset, (kan både være i overført og bogstavelig betydning).

Bankvæsen, offentlige ydelser, skat, gæld.

Fælles økonomi, ressourcer og fordeling.

Reformer. Omfordeling. Omvæltninger.

Atomkraft: energi/ våben. Andre energikilder.

Overlevelse.

Død, døden – folk, der direkte arbejder med døde, som bedemænd, obducenter.

Kriminalpoliti, detektiver, opklaringsarbejde.

Mord, mordere.

Sex, sexskandaler, misbrug af seksuel karakter.

Afsløringer.

Undergrund, miner, kloaksystemer, underjordiske bygninger og boringer.

Identifikation med den udødelige del af os.

Genfødsel. Ny begyndelse og nyt liv.

Venus står, som nævnt, sammen med Solen og Månen og overtager dermed en del af herskerskabet over Formørkelsen – den kraftfulde energimæssige portal, som Formørkelsen skaber, sender dermed ikke bare intens Skorpion og Plutonisk energi ned til os, men også masser af Venusiansk energi og dertilhørende temaer.

Venus repræsenterer:

Banker, penge, økonomi, valutaer.

(Bemærk at dette emne fremhæves to gange af formørkelsen + OGSÅ af andre igangværende aspekter samtidig!).

Kreativitet, kunst og kunstnere

Skønhed og æstetik.

Diplomati.

Fred og harmoni.

Godhed.

Kærlighed.

Og da det foregår i Skorpionen snakker vi om dybe følelser, lidenskabelig kærlighed og om sjæleforbindelser, der går ud over liv og død.

Om to sjæle, der i kærlighed smelter sammen under den seksuelle akt, som dermed er hellig.

Solformørkelsen har effekt lidt over 4 år frem i tiden og temaerne vil genudløses og videreudvikles undervejs i disse kommende 4 år.

Da Solformørkelsen er en Sydlig Måneknude formørkelse peger den dog ikke bare frem i tiden, men også bagud.

Der er tydeligvis noget fra fortiden, der skal op at vende, gøres op med, ses i øjnene, bearbejdes, slippes eller transformeres, førend vi kan komme videre, både kollektivt og individuelt – og grundet Skorpion placeringen, vil noget af det uden tvivl være af ret mørk karakter.

Men taklet rigtigt, kan skønhed, fred, harmoni, godhed, kærlighed og sjælfulde relationer altså blive resultatet hen ad vejen.

Men der er helt sikkert en masse mørke, der skal lyses op, førend at vi kan komme dertil.

Men Formørkelser kan som bekendt også nærmest ophæve tiden, så ting pludselig udvikler sig meget hurtigt.

So you never know, hvor lang tid dette vil tage…

A pro pro ovenstående afsnit om Saturn, så kan Sydlige Måneknudeformørkelser også henvise til det push, hvorigennem at noget, der er blevet arbejdet på længe bliver færdiggjort, hvor resultaterne af ens indsats endelig viser sig.

På det personlige plan vil det hus, i dit individuelle horoskop, der indeholder 2° Skorpionen henvise til et livsområde, hvor der både vil være ting fra fortiden, der kommer op at vende – men også stærk fremtidig fokus, et område, hvor du vil opleve ændringer og udvikling fremadrettet.

Har du vigtige planeter/placeringer inden for 29° Vægten – 5° grader Skorpionen gælder dette især dig og det involverede vil give yderlige fingerpeg om hvad det præcist går ud på.

Nymåne er jo dér, hvor der generelt bedst iværksættes nyt.

Men når der finder en intens Solformørkelse, som denne sted, kan det dog være fordelagtigt at vente nogle dage med at tage ydre action – da energien kan være så stærk, at den lige skal lande og du skal blive helt klar på, hvad der vil være det bedste for dig først.

Dagene henover Solformørkelsen er derimod velegnet til mere indre og VIRKELIG dybdegående selvransagelse og sjæle- såvel som skygge arbejde.

Og så selvfølgelig til om tirsdagen at komme ud og bevidne den delvise Solformørkelse, der er synlig her i DK mellem kl. 11.07 – 13.16, med peak kl. 12.11

HUSK formørkelsesbriller, når du kigger mod Solen!

Vi skal lige have manifesteret klart vejr

Nymånen er præcis kl. 12.49 – den delvise Solformørkelse peaker globalt set kl. 13.

Men altså visuelt herhjemme kl. 12. 11.

Så hvis du kun har mulighed for at se kortvarigt med, er det altså lige efter kl. 12, at det er bedst.

God fornøjelse

Glædelig Solformørkelse.

Brug energierne klogt og hav sjælen med i alt hvad du gør.

Freedom Truth Light

Tina

Next Up:

Jupiter returnerer til Fiskene d. 28. oktober

Måneformørkelse i Tyren ved Fuldmånen d. 8. november

Individuelle tolkninger, horoskoper og analyser: http://www.virgospiver.dk


[3] Brev tilLars Muhl og andre 9.april 2019:

‘Fra januar 2020 vil der være enorme ændringer (Saturn-Pluto konjunktion i Stenbukken).

Dette kan betyde supercentralisering af magt, men vil samtidigt også betyde magtens fald på sigt, og enorm modstand mod centralisering af magt, protester, regeringers fald, etc.

NB! Sidste gang der var Saturn-Pluto konjunktion i Stenbukken, var i januar 1518, 2 måneder efter Martin Luthers manifest, starten på protestantismen, men endnu mere signifikant; Gutenberg reformationen.

Mange tænkere ser vores tid, som en parallel til Gutenberg-reformationen, nemlig begrebet Internet reformationen (et begreb jeg selv har brugt talløse gange)

Things Never to be the Same Again

The conjunction of Saturn and Pluto at 22º46 Capricorn in January 2020 brings together the powerful fatal energies of both these planets – the Reckoning of Saturn with the Purging of Pluto – and so augurs a severely difficult and penalising time for the institutions that govern society and those in positions of power, particular those who have abused their power rather than doing their duty to society. This involves a crumbling of the structures in society that have maintained the status quo, an irretrievable weakening of systems and organisations and a crystalisation of turmoil. It signifies a peak in the profound and destructive power struggle between those using all their power and resources to make a desperate last ditch attempt to keep things as they are and those who are caught up in the collective surge towards inevitable change through purging what is corrupt and not-fit-for-purpose.

This conjunction signifies a time of serious weakening and destruction, when irreparable damage to the current establishment and status quo will be inflicted, giving birth to a major shift in power.

Mange danske dissidenter er meget lidt optimistiske mht. DK’s fremtid. Flere siger det er færdigt og ønsker at rejse ud, flere overvejer dette. Brikkerne i dalen kan flytte sig hurtigt, så det er ikke altid forudsigeligt.

Dett leder op til 2023 – 2044: Plutos indtræden i Vandbæreren, hvilket betyder transformationens planet i reformationens tegn. Voldsomt stof. Magtstrukturerne kollapser fuldstændigt.

NB! Sidste gang Pluto var i vandbæreren var 1778 -1797 (den amerikanske og franske revolution, hvor Pluto gik retrograd 5 gange ligesom den vil gøre i 2023/2024), så vi der er i live nu kommer til at opleve noget meget meget heftigt…og heftigere pga. det er en højere oktav end dengang + de enorme bevidsthedsmæssige og teknologiske forandringer idag…

Indtil da vil flere og flere løgne komme ud under Pluto i Stenbukken, kæmpeskeleter i magtens skab kan ikke skjules

2023 til 2044 vil være DRASTISKE massive teknologiske forandringer af gennembrud (på godt og ondt), men underliggende dette er et plutonisk imperativ for menneskeheden til at retfærdiggøre vores fortsatte eksistens på denne planet, eller blive destrueret af de frø vi sår…

Skyggesiden af Pluto i vandbæreren kan være AI, futuristiske teknologiske GIGANT kvantespring som vil brugt positivt (og blive misbrugt negativt, transhumanistisk, etc.).

Vandbæreren er individualisme og originalitet. Den ene gruppe i menneskeheden som fornægter dette i sig selv kan betyde udslettelse af individualitet (dette matcher med de Ahrimanske karakteristika som Steiner taler om, hvor individualitet udslettes’
– 9. april 2019

Fra Kontrakataloget 2018:

Det dramatiske bud på fremtiden, beskrevet forneden har været plausibelt for mig og mange andre siden 2008. Ingen kender tidspunktet, men hvis tingene fortsætter i den retning, som de vestlige krigsherrer og eliter ønsker, så dikterer logikken, at mindst 4 følgende scenarier vil konvergere indenfor den samme korte periode (den katalyserende faktor kan være en udløsende false flag terror aktion), specielt når dollarens status som verdens reserve/petro-valuta begynder at vælte for alvor. Krigens start vil samtidigt fungere som røgslør for årsager, og mudre vandene, når vi når the breaking point of no return.

De 4 konvergerende scenarier:

* Krige og invasioner ekspanderer pludseligt (Mellemøsten, Ukraine, etc.) – spillover effekt til andre lande.

* Internet – false flag cyber attacks, sammenbrud, servere/websites, restriktioner ved lov

* Økonomiske globale sammenbruds-scenarier

* Drakoniske statslige tiltag eksekveres – (yderligere) tab af frihedsrettigheder

Og det forventede (ideelle) modtryk:

* Enorm global modstand mod krigen og ønske om fred – protester og demonstrationer af en størrelse og omfang uden præcedens

* Innnovation i kommunikation, omgåelse af internet-restriktioner og censur, Deep Web, Darknet, PirateBox, lokale routere, omstruktureringer, protester, m.m.

* Innovation i lokale valuta, Bitcoin, barter, selvforsyning i fødevarer, gennembrud og spredning af såkaldte ‘fri energi’-teknologier, solar, vind, vand, city farming, Biodomes, decentralisering og omorganisering af subsistens, fødevarer, energi, etc.

* Civil courage, millioner af NGO’er, formeringen af undergrundsgrupper, eksponering af eliten, protester, regeringers sammenbrud, etc.

Der er utvivlsomt mange ukendte wild-card scenarier – positive og negative ( cyberattacks, biologisk eller nuklear eller begge dele, hemmelige teknologier, EMP, opfindelser, protester som vil vælte regeringer, human action, m.m.)

Det bliver et kaos uden lige før vi når om på den anden side af stormen. I kølvandet på sådanne never-before-seen tilstande og undtagelsestilstande, vil den første fase bestå kunne bestå af alle mulige grupper, ideologier, protester, reaktioner m.m. – voldelige og ikke-voldelige – venstre såvel som højre (selvom venstre/højre-paradigmet på mange måder er kollapset). Et tilsyneladende tegneserie-agtigt bud på sådanne scenarier:

Enorme demonstrationer, delvise sammenbrud af infrastruktur, internet, økonomi, logistik, mangel på udvalgte fødevarer, delvise forsinkelser, endda ophør af transport af varer, hyperinflation, kontrolzoner, yderligere militarisering af politi – anarkister, selvtægt, militær-afhoppere, militante nationalister, terrorister, statslige black operations, Black Bloc, Bader Meinhof-lignende faktioner, ultra-nationalistiske millitante selvtægtsenheder, autonome nabolag og områder med vagtpatruljer (Gated Communities), selverklærede patrioter, traditionelle såvel som neo-religiøse ‘sidste dage’-grupperinger (specielt i USA), kristne, muslimer, diverse irrationelle religiøse new age grupperinger, hackere og andre digitale pirater, sabotører, fredsdemonstranter, non-compliance, civil ulydighed, nyttige idioter, selvmordere såvel som millitante kamikaze-lignende aktioner, lemminge-effekter, tusinder af NGO-organisationer, fanatikere, statsligt false flag terror, drakoniske dødspatruljer under regeringers kontrol, frihedskæmpere, teknokrater, survialister, selverklærede undergrundsgrupper og politiske organiseringer, stockholm-syndromister, og talløse af disse proklamerer sig som de bedste løsninger, med ismer og faktioner X 1000, og alt andet godt fra havet…

Med andre ord; et indbyrdes babelsk begrebstårn af hyper-fraktalt virvar af forvirring af modstridende politiske, militante, sociale, kulturelle, ideologiske og religiøse faktioner, nogle i fælles front såvel som indbyrdes konflikt – i et forsøg på at skabe ‘orden’ i et kaos af et omfang og en intensitet uden præcedens (et bifurkationspunkt af socialt kaos accelererer, eskalerer, hypermultipliceres).

Ovenstående fremstår både vanvittigt og karikeret, og er meget svært at forholde sig til. Selvom denne munchausen’ske beskrivelse forekommer usandsynlig, formentlig pga. faktorer såsom normalcy bias, er der Venezuela, Argentina (2000) til sammenligning, som ‘nedtonede’ eksempler på, hvad som kan indtræffe af socialt og økonomisk kaos.

‘Der vil først indtræffe en massiv serie af institutionel kollaps, socialt kaos, og enorm samfundsmæssig og biologisk kaos – meget mere end vi oplever nu…[herefter] vil der indtræffe en næsten total centralisering af magt og kontrol, hvilket vil resultere i et omfattende tab af rettigheder og frihed. Dette vil vare for en tid, men ultimativt vil dette heller ikke virke…og når dét kollapser, vil vi opleve en næste periode af socialt kaos som vil være ufattelig.

– Dee Hock, tidligere direktør for VISA International* (opfinder og stifter), interview 2002

* Det kreditkort som du altid bærer i lommen.”

– Kontrakataloget 2018 (uddrag)